Mykoła Mańko
Zostań fanem autora:

Mykoła Mańko

Autor, 50 lat
10 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Urodzony w 1974 roku na Ukrainie (Drohobycz)
Mykoła Mańko – ukraiński pisarz, kucharz. Z wykształcenia teolog i lekarz weterynarii, z zamiłowania podróżnik i kucharz. Autor książki "Kuchnia klasztorów prawosławnych", związany z Wydawnictwem Nemrod oraz z Onet.pl.
Pochodzi z Drohobycza, mieszka w Krakowie, gdzie jest cenionym przewodnikiem miejskim.

Książki

Współczesna kuchnia dawnych Kresów
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
Mykoła Mańko
10/10

Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia - kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kuli...

Kuchnia klasztorów prawosławnych
Kuchnia klasztorów prawosławnych
Mykoła Mańko

Tę książkę trzeba smakować. Wbrew pozorom to nie tylko zbiór przepisów, ale historia prawosławia zamknięta w składnikach na tradycyjne barszcze, czorby, warenyky... Napisane ze znawstwem wstępy, poprz...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl