Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Zostań fanem autorki:

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Autorka 3 czytelników
6.8 /10
3 oceny z 2 książek,
przez 2 kanapowiczów
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux – z wykształcenia prawniczka, z pasji dziennikarka kulinarna Specjalizuje się w historii kuchni polskiej. Prowadzi
rubrykę Historie kuchenne w krakowskiej „Gazecie Wyborczej”, regularnie pisze także dla portalu Culture.pl
oraz magazynów „Usta”, „Kuchnia” i „Forbes”. Była koordynatorką wydarzeń
promujących kuchnię polską we Francji oraz współautorką tekstów do książki Apetite for Poland, wydanej w trzech
wersjach językowych z okazji wystawy Expo w Mediolanie w 2015 roku.

Książki

Sztukamięs ze szlachtuza
Sztukamięs ze szlachtuza
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
6.5/10
Seria: Poza serią

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o za...

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
2 wydania
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
7/10
Seria: Poza serią

„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskie...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl