Magdalena Kasprzyk-Chevriaux – z wykształcenia prawniczka, z pasji dziennikarka kulinarna Specjalizuje się w historii kuchni polskiej. Prowadzi
rubrykę Historie kuchenne w krakowskiej „Gazecie Wyborczej”, regularnie pisze także dla portalu Culture.pl
oraz magazynów „Usta”, „Kuchnia” i „Forbes”. Była koordynatorką wydarzeń
promujących kuchnię polską we Francji oraz współautorką tekstów do książki Apetite for Poland, wydanej w trzech
wersjach językowych z okazji wystawy Expo w Mediolanie w 2015 roku.
rubrykę Historie kuchenne w krakowskiej „Gazecie Wyborczej”, regularnie pisze także dla portalu Culture.pl
oraz magazynów „Usta”, „Kuchnia” i „Forbes”. Była koordynatorką wydarzeń
promujących kuchnię polską we Francji oraz współautorką tekstów do książki Apetite for Poland, wydanej w trzech
wersjach językowych z okazji wystawy Expo w Mediolanie w 2015 roku.