Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśniać kontrowersje i problemy związane z tem...
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka....
"Podręcznik akademicki, napisany przez znakomitych specjalistów - żywieniowców oraz klinicystów zajmujących się tą problematyką - zawiera współczesną wiedzę na temat: - zasad i praktycznych wskazań co...
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; s...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie cz...