Giovanni Ballarini
Zostań fanem autora:

Giovanni Ballarini

Autor 3 czytelników
8 /10
3 oceny z 2 książek,
przez 3 kanapowiczów
Giovanni Ballarini od 2008 roku jest przewodniczącym Włoskiej Akademii Kuchni. Początkowo był nauczycielem na Uniwersytecie Camerino, a następnie pełnił funkcję profesora na Uniwersytecie w Parmie, gdzie od 2004 roku jest już emerytowanym profesorem. Jego akademicka działalność badawcza skupiała się m.in. na roli potraw w ludzkim żywieniu, także z perspekrywy ewolucji

Książki

Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Giovanni Ballarini
8/10

Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamies...

Smaki kuchni włoskiej
Smaki kuchni włoskiej
Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini
8/10

Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchni...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl