Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki! Claire O’Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje” emocje – „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie”. Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów, dzięki czemu może dopasować swoje wypieki do indywidualnych potrzeb – pomoże uczcić prawdziwą miłość, przezwyciężyć strach, a nawet przeżyć żałobę i pogodzić się ze stratą kogoś bliskiego. Kiedy jej dotychczasowe życie obraca się w gruzy, Neely decyduje się wrócić do rodzinnego Millcreek Valley. Cukiernia, którą tam otwiera, to cudowny, kameralny lokal, dokładnie taki, o jakim zawsze marzyła – a jednak każdy z jej nowych klientów nosi w sobie jakiś sekret, czasem mroczny, innym razem wyjątkowo intrygujący. Kiedy jeden z takich smaków zaczyna powracać z niepokojącą intensywnością, Neely już wie, że oto natknęła się na historię sprzed lat, która zasługuje na to, by ją opowiedzieć. Rozwiązanie tej zagadki może pomóc także jej. Smakowita lektura (...). Niczym najlepszy szef kuchni Judith Fertig łączy historię utalentowanej adeptki sztuki cukierniczej, która rozpoczyna wszystko od nowa w rodzinnym miasteczku gdzieś na Środkowym Zachodzie, z intrygującą zagadką z czasów Wielkiej Depresji.Beatriz Williams, autorka „Zanim mnie pokochasz” Na przykładzie niewielkiego miasteczka pełnego głęboko skrywanych sekretów i tajemnic z przeszłości Fertig udowadnia czytelnikowi, że przyjaźń, rodzina i pyszne jedzenie potrafią leczyć stare rany. Prawdziwa uczta dla zmysłów.Jill Shalvis, autorka „Szczęśliwej przystani” W swojej niezwykłej powieści Fertig serwuje nam wielowarstwową historię rodziny i miłości, straconych, a potem odnalezionych (..). Szczypta realizmu magicznego intryguje dodatkowo.,/i>RT Book Reviews Autorka książek kucharskich Judith Fertig dorastała w Midwest, studiowała i uczyła się gotowania w Europie, a obecnie mieszka w Kansas City. Wymieniana przez „Saveur Magazine” jako „ikona świata kulinarnego Heartland”,Fertig pisze książki kucharskie, które odzwierciedlają jej miłość do chleba, pieczenia, grillowania i fantastycznych potraw z Heartland.