Myślisz, że cudownych włoskich potraw można skosztować tylko w superdrogich restauracjach? Nieprawda! Włoscy mistrzowie smaku uchylają rąbka tajemnicy, abyśmy we własnym domu mogli cieszyć się leciutkimi bezami, fantastycznymi makaronami i owocami morza.Jeśli danie świetnie wygląda, doskonale smakuje i do tego jest zdrowe, nie ma wątpliwości wymyślili je Włosi! Trudno oprzeć się urokowi aromatycznych zioł i octow, fantazyjnych deserow i pulchnych omletow… Z przepięknie ilustrowanym poradnikiem sięgniesz kulinarnych wyżyn! Własnoręcznie przygotujesz chleb z orzechami, rosoł z goździkami i czosnkiem, niezliczone kremy, ciasteczka i kluski z nadzieniem. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakie cudeńka można wyczarować z pospolitych warzyw, owocow i jajek! Zaraźmy się więc fantazją i entuzjazmem włoskich ekspertow, poeksperymentujmy w kuchni, a przy okazji poznajmy lepiej kulturę środziemnomorską w książce nie brak opowieści o historii potraw i związanych z nimi rytuałach.