Migdały, nerkowce, kasztany, orzechy laskowe, włoskie, pistacjowe... Jak wiele jest orzechów, tak wiele pomysłów na ich zastosowanie w kuchni.
W książce znajdziemy przepisy na pyszne orzechowe pasty do kanapek, aromatyczne sosy i dressingi, efektowne sałatki, pikantne dania warzywne, paszteciki, tarty, chleb i inne wypieki, a także dania z makaronów, ryby i mięsa, których smak wzbogacają orzechy. Dzieło wieńczy smakowity rozdział „Desery” z przepisami m.in. na mus z kokosów i białej czekolady, migdały w karmelu, lody marcepanowe... Palce lizać!
W książce znajdziemy przepisy na pyszne orzechowe pasty do kanapek, aromatyczne sosy i dressingi, efektowne sałatki, pikantne dania warzywne, paszteciki, tarty, chleb i inne wypieki, a także dania z makaronów, ryby i mięsa, których smak wzbogacają orzechy. Dzieło wieńczy smakowity rozdział „Desery” z przepisami m.in. na mus z kokosów i białej czekolady, migdały w karmelu, lody marcepanowe... Palce lizać!