Odroczony rozrost. Technologia w piekarni.

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni.
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?

Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:

1.

technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost),

pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;

2.

procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.

W książce znaleźć można:

- podstawy teoretyczne

- przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń

- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów

- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu

- sklep firmowy – od czego zacząć?

Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!

Data wydania: 2014-10-02
ISBN: 978-83-01-18003-4, 9788301180034
Wydawnictwo: PWN - Naukowe PWN
Stron: 180
dodana przez: chudini0505

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Odroczony rozrost. Technologia w piekarni. aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Odroczony rozrost. Technologia w piekarni.. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl