Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP

Mieczysław W. Obiedziński, Marek R. Zadernowski, Jolanta Kowalska, Ewa Majewska
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

(E.G.) W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami. Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku. Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7426-260-6, 9788374262606
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP, GHP, HACCP. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl