Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe.Poznaj już teraz tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowiem oraz energią każdego dnia.Wszystkie książki na temat Pięciu Przemian są świetne, ale mają jedną wadę - nie uwzględniają polskiej kuchni, która towarzyszy nam na co dzień. Dlatego powstała ta książka - aby zmienić filozofię jedzenia i gotowania, nie zmieniając swoich dotychczasowych kulinarnych upodobań.Dowiedz się m.in.:na czym polega filozofia Pięciu Przemian i jak ją stosować w codziennym gotowaniu, jak różne smaki wpływają na Twój organizm, co zrobić, aby Twoje życie było pełne harmonii i spokoju, jak równoważyć smaki, zgodnie z Yin i Yang, o jakich porach dnia i dlaczego należy przyjmować posiłki. Ponadto autorka pokazuję jak "przerobić" dowolną potrawę tak, aby była harmonijna i zgodna z tradycyjną chińską medycyną.Dowiesz się też, jak duże znaczenie ma pora dnia, pora roku (a jest ich pięć - tak, tak!) oraz kolejność dodawania pięciu smaków i... myślenie!Ale to nie wszystko! W publikacji znajdziesz także mnóstwo sprawdzonych, polskich przepisów, które autorka już za Ciebie "przerobiła" pod kątem Pięciu Przemian. Dzięki temu możesz jeść zdrowo i po polsku.Publikację Kuchnia polska według Pięciu Przemian polecamy osobom lubiącym szybkie, zdrowe i łatwe do przygotowania polskie potrawy, a także wszystkim otwartym na nowości i eksperymenty kulinarne.Zobacz, jakie to proste!