Kuchnia grecka przypomina swoją ojczyznę, wspaniały kraj z szafirowym niebem, turkusowym morzem, uroczymi białymi domami, tarasowo wznoszącymi się gajami osobliwie poskręcanych drzew oliwnym i przede wszystkim z ciepłymi, gościnnymi ludźmi.
Kulinarna tradycja Grecji jest tak długa, jak jej historia. Wiele dzisiejszych potraw, szczególnie na mniejszych, nieskażonych cywilizacją wyspach, gdzie wciąż toczy się proste życie, niewiele różni się od tych, jakie jadali starożytni Grecy około 2500 lat temu.
Poradnik kulinarny „Kuchnia grecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Kulinarna tradycja Grecji jest tak długa, jak jej historia. Wiele dzisiejszych potraw, szczególnie na mniejszych, nieskażonych cywilizacją wyspach, gdzie wciąż toczy się proste życie, niewiele różni się od tych, jakie jadali starożytni Grecy około 2500 lat temu.
Poradnik kulinarny „Kuchnia grecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.