Francuzi zasłużenie cieszą się sławą znawców wina i znakomitego jedzenia. Słynni szefowie kuchni przez lata opracowywali niezliczone przepisy na dania, które dziś uznajemy za klasyczne. Nie tylko oni tworzą jednak wyśmienite potrawy. Wiele ulubionych dań kuchni francuskiej przygotowuje się według tradycyjnych wiejskich receptur, w których są wykorzystywane świeże, lokalne produkty.
Poradnik kulinarny „Kuchnia francuska” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Poradnik kulinarny „Kuchnia francuska” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.