Pamiętacie słynne powiedzenie "Jesteś tym, co jesz?". Okazuje się, że nie jest to tylko zwykły, pozbawiony sensu cytat. Według Dr Chantal Tse 90-95% przypadków zachorowań na raka powodują czynniki środowiskowe, w tym także duży odsetek (30-35%) złych zwyczajów żywieniowych. Zatrważające, prawda? Zewsząd słyszy się o tej straszliwej chorobie i coraz... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa
Aby poznać kuchnię rakową czytelnik dowiaduje się jakie produkty spożywcze powinien dobierać i jak je przygotowywać. Podane zaś przepisy jeszcze raz podkreślają, które składniki są przeciwrakowe. 237 przepisów na przystawki, sałatki, zupy, kisze i tarty, dania mięsne, ryby, warzywa oraz desery dają szeroki wachlarz możliwości. Proponowana kuchnia ... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa
Ostatnimi czasy na rynku pojawiło się mnóstwo publikacji „wokół rakowych”. Przyczyn należałoby upatrywać zapewne w ogromnej ilości zachorowań na tę ciężką i niezwykle śmiercionośną chorobę. Wśród dostępnych tytułów można wymienić „Nową dietę antyrakową” dra Johannesa F. Coy’a i Maren Franz, „Stop dla raka” prof. Michaela Hamma, czy „Kuchnię antyra... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa