Jak błysnąć talentem kulinarnym. Czyli leksykon produktów z różnych stron świata wraz z przepisami

Hanna Szymanderska
Jak błysnąć talentem kulinarnym. Czyli leksykon produktów z różnych stron świata wraz z przepisami
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

poznawaniu innych kuchni mamy prawie 50-letnie opóźnienie, więc staramy się je szybko nadrobić, sprowadzając z całego świata nieznane dotąd przyprawy i produkty. Bardzo modne jest mieszanie smaków z różnych regionów, coraz prostsze staje się przemieszczanie z kraju do kraju. Proponujemy Państwu przewodnik po najnowszych produktach, jakie zagościły na stałe na sklepowych półkach. Książka wyjaśnia, co to za produkt lub przyprawa, skąd pochodzi i jakie dania można z nich przyrządzić. Są tu opisane najrozmaitsze octy i oleje, kapary, karczochy, oliwki, kasztany, orientalne grzyby, makarony, wodorosty, sosy i pasty, jak: pesto, miso, curry, worcester, hoisin, tabasco, chili. Teraz możemy dowolnie zmieniać domowy jadłospis, przenosząc się swobodnie z kontynentu na kontynent. Przynajmniej w kuchni.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7404-454-7, 9788374044547
Wydawnictwo: Bauer

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Jak błysnąć talentem kulinarnym. Czyli leksykon produktów z różnych stron świata wraz z przepisami aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Jak błysnąć talentem kulinarnym. Czyli leksykon produktów z różnych stron świata wraz z przepisami. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl