"Mam na rydza smaczek.. Jadalny czy trujący? Kto lubi chodzić na grzybobranie, musi mieć głęboką wiedzę na temat grzybów trujących, które bywają niekiedy łudząco podobne do jadalnych gatunków. To co przyniesiemy do domu z wyprawy do lasu lub na łąkę przede wszystkim zależy od naszej wiedzy na temat grzybów jadalnych. Niniejszy przewodnik pomoże ci uniknąć niebezpiecznych pomyłek. ? 175 opisów gatunków grzybów jadalnych i ich trujących sobowtórów, opatrzonych wiernymi fotografiami. ? Podział grzybów na trzy łatwe do odróżnienia grupy: grzyby rurkowe, blaszkowe i bezblaszkowe. ? Jasne, proste do zapamiętania opisy umożliwiające pewne rozpoznanie gatunku i uniknięcie pomyłek. ? Wyraźne oznakowanie grzybów jadalnych, niejadalnych i trujących. Przewodnik niezbędny dla każdego miłośnika grzybów! "