"Człowiek od tysiącleci wykorzystywał parę do przyrządzania posiłków. Dzięki niezwykle delikatnemu procesowi gotowania smak, kolor i konsystencja surowców uzyskują swoją prawdziwą pełnię. Gotowanie na parze sprzyja zdrowiu, ponieważ pozwala surowcom zachować wszystkie ich substancje odżywcze i prawie nie wymaga stosowania tłuszczu. Ten sposób przyrządzania posiłków przynosi wspaniałe efekty w odniesieniu do praktycznie wszystkich potraw, zarówno z warzyw, ryb i owoców morza, kurczaka, mięsa, a takze deserów. W małym mieszkanku pozwala z łatwością przygotować cały posiłek jednocześnie w jednym garnku. Zasady i metody gotowania przedstawiono w tej książce w sposób bardzo przejrzysty, a zawarte w niej przepisy (60) pozwolą na sprawdzenie nowo zdobytej wiedzy. Gotowanie na parze jest bardzo proste, a ryzyko niepowodzenia przaktycznie minimalne. Niech ta książka inspiruje i pobudza wyobrażnię. Helene Bodin, pisarka i specjalistka od produkcji medialnych. Od ponad 20 lat odnosi sukcesy dzieki swoim książkom, a także innymy produktom medialnym Przepiekny album ""Bale noblistów"" cieszy sie ogromnym powodzeniem zarówno w Szwecji, jak i za granicą. W książce ""Gotowanie na parze"" autorka zajmuje się niezwykle aktualnym tematem ""posiłek jako źródło dobrego zdrowia"""