Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej

Jean Anthelme Brillat-Savarin
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Anthelme Brillat-Savarin był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. Opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Data wydania: 2003
ISBN: 978-83-06-02498-2, 9788306024982
Wydawnictwo: PIW - Państwowy Instytut Wydawniczy
Stron: 272

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@basiaa
@basiaa
2013-02-05
10 /10
Przeczytane

Zabawna , ciekawa i do tego napisana z humorem książka poświęcona smakoszom , potrawom i ogólnie gastronomii .Dobrze się czyta !

| link |
@MagMar
@MagMar
2022-05-07
10 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl