Dziczyzna. Porady dla smakoszy

Arnim Basche, Renate Kissel
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Dziczyzna. Porady dla smakoszy
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Bogato ilustrowana książka z serii Porady dla smakoszy jest poświęcona międzynarodowej kuchni myśliwskiej. Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp.,znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa, poszczególne gatunki zwierząt łownych i sprawianie upolowanej zwierzyny. Książkę uzupełnia małe ABC języka myśliwych oraz polski kalendarz myśliwski.
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-213-4376-1, 9788321343761
Wydawnictwo: Arkady
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Dziczyzna. Porady dla smakoszy? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@ryszpak
2019-12-01
7 /10
Przeczytane Poradniki Leśnictwo i łowiectwo Posiadam Kulinaria

Cytaty z książki

O nie! Książka Dziczyzna. Porady dla smakoszy. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl