Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na rozmaite pasztety, galarety, farsze, pasty oraz musy, które stanowią wyśmienite przystawki i zakąski na każde spotkanie przy stole. Znajdziecie tu nie tylko propozycje dań mięsnych ? m.in. pasztet z cielęciny czy pasta z wątróbki drobiowej ? ale także receptury na specjały z ryb, warzyw, grzybów i nabiału ? m.in. mus z łososia czy farsz z sera żółtego i orzechów włoskich. Oryginalne potrawy szefa kuchni renomowanego hotelu, Grzegorza Labudy, dzięki dokładnemu opisowi sposobu przygotowania są proste do przyrządzenia nawet dla osób niezbyt biegłych w sztuce kulinarnej. W książce został podany również szeroki zestaw przepisów na sosy, stanowiących świetny dodatek do proponowanych dań. Grzegorz Labuda ? członek kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni; kilkakrotnie nominowany do kulinarnych Oskarów. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski ? W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George?a Busha w 2007 roku. Obecnie prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.