"Prawie 200 przepisów! * chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne * chleby z serem, owocami i warzywami * bułki, rogale, precle, warkocze * pomysły szwajcarskie, norweskie, irlandzkie, węgierskie, a nawet marokańskie! Chleb pszenny z migdałami? Pumpernikiel z rodzynkami? A może bułeczki z bananami? Jeśli cenisz sobie pachnące, świeże pieczywo przygotowane z naturalnych składników, weź sprawy w swoje ręce! Dzięki elektrycznym piekarnikom i mikrofalówkom wypiek chleba przestał być czasochłonny! Zanim przystąpisz do pracy, naucz się wyrabiać ciasto z mąki pełnoziarnistej, właściwie stosować drożdże, formować bochenki, mieszać i wyrabiać ciasto w robocie kuchennym. Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych byłek na maślance!"