Dla koneserów smaków kuchni włoskiej jest bardzo dobrze opracowana pod każdym względem zarówno jak estetycznym i praktycznym książka autorstwa Cristiny Bottari pt. ''CasaMia. Domowa kuchnia włoska: gotowanie z miłością i pasją!.
Autorka zwraca szczególną uwagę na jakość wykonania każdej potrawy oraz ważne są dla niej wiedza i umiejętności, które przydarzą się w trakcie przyrządzanego dania.
Istotne jest również dla Pani Cristiny Bottari zbieranie informacji, notatek od rodziny, przyjaciół na temat sprawdzonych przepisów kulinarnych.
W książce pt. CasaMia. Domowa kuchnia włoska: gotowanie z miłością i pasją! Autorstwa Cristiny Bottari zwróciłam uwagę na następujące przepisy warte wykonania: pomidory faszerowane tuńczykiem, sałatka z krewetek, makaron zapiekany z bakłażanem, kruchy placek z masą ziemniaczaną, keks z fetą i szpinakiem, rolada z kiełbasą, kurczak z pomidorami i orzeszkami piniowymi, sernik Susanny, sorbet cytrynowy, kruche ciasto z malinami.
Pasja do gotowania jest konieczna wówczas kiedy poznajemy kuchnię domową włoską. Włosi bardzo lubią, spotykać się przy stole podziwiając, przy tym walory smakowe nowych poznawanych i odkrywanych past czy makaronów z dodatkami.
Tekst na przedstawione przepisy został napisany językiem zrozumiałym, wyraźna czcionka oraz zostały, przedstawione tajemnice autorki jak powinna, wyglądać prawdziwa włoska kuchnia.
Twarda oprawa, 256 stron, zdjęcia potraw, rodzin włoskich, słowo...