Dr Peter Osborne, autorytet w sprawach wrażliwości na gluten i alergii pokarmowych, stwierdził, że zboża, nawet uważane dotąd za bezpieczne, takie jak kukurydza i ryż, mogą siać spustoszenie w organizmie, wywołując stany zapalne i niedobory witamin oraz minerałów, a także powodując reakcje autoimmunologiczne. Książka Bez zbóż, bez bólu oferuje narzędzia potrzebne do wyeliminowania z diety wszystkich zbóż oraz innych czynników zapalnych. Korzystając z tego łatwego do wprowadzenia planu żywieniowego można w ciągu piętnastu dni osiągnąć znaczącą poprawę zdrowia i wejść na drogę do całkowitego pozbycia się bólu w ciągu zaledwie miesiąca. Książka zawiera jasne omówienie naukowych podstaw programu, plany posiłków na poszczególne dni, ułatwiające przejście na bezglutenową dietę i dziesiątki przepisów na pyszne bezzbożowe potrawy. Przekonajcie się, dlaczego tysiące pacjentów uważają, że dzięki dr. Osborneowi i jego diecie odzyskali życie bez bólu. "Jeżeli coś was obecnie boli, proszę, przeczytajcie tę książkę - może ocalić wam życie. ()To dzieło dostarczy wam informacji, których potrzebujecie, żeby uwolnić się od bólu bez stosowania uzależniających leków!" DR IZABELLA WENTZ "Książka dr. Osbornea zmienia sposób, w jaki powinniśmy patrzeć nie tylko na gluten, ale na wszystkie zboża oraz ich wpływ na choroby autoimmunologiczne i stany zapalne". DR SARA GOTTFRIED