Alkohole świata to bogato ilustrowana pozycja o objętości ponad 800 stron, która zawiera wiedzę konieczną do sporządzania wszelkiego rodzaju koktajli. Czytelnik znajdzie tu również przydatne informacje na temat pochodzenia praktycznie wszystkich rodzajów alkoholu.
Bary są nieodłącznym elementem krajobrazu każdego miasta na całym świecie. Alkohole świata opisują wszelkie rodzaje barów: od pubów w dzielnicach robotniczych, po kapiące od luksusu, zaprojektowane przez najlepszych architektów long bary w pięciogwiazdkowych hotelach. Oczywiście wystrój wnętrza jest ważny,ale najważniejszym elementem baru jest jakość wódek, rumów, rumów, koniaków, brandy i whisky, które są nieodłącznym składnikiem koktajli lub spożywane są w „stanie naturalnym”.
Alkohole świata wprowadzą czytelnika w fascynującą krainę alkoholi, które towarzyszą człowiekowi od tysiącleci. Nadarza się okazja, by zapoznać się z ich historią, często dramatyczną. Autorzy zdradzają też sekrety produkcji ( a często sztuki tajemnej) wszelkich rodzajów trunków, które powstają zarówno w małych rodzinnych wytwórniach, jak i w supernowoczesnych destylariach.
Przejrzysty układ książki pozwala na błyskawiczne zapoznanie się z interesującym rodzajem alkoholu czy koktajlu. Prawie 3000 fotografii doskonale ilustruje kompetentny tekst. Alkohole świata to fascynująca lektura zarówno dla czytelnika amatorsko zajmującego się tą dziedziną, jak i barmanów, którzy potrzebują pogłębionej wiedzy.
Przy pracy nad Alkoholami świata Andre Domine i Armin Faber odwiedzili praktycznie wszystkie zakamarki naszego globu, aby osobiście zapoznać się z tajnikami produkcji najbardziej egzotycznych alkoholi.
Alkohole świata to bogato ilustrowana pozycja o objętości ponad 800 stron, która zawiera wiedzę konieczną do sporządzania wszelkiego rodzaju koktajli. Czytelnik znajdzie tu również przydatne informacje na temat pochodzenia praktycznie wszystkich rodzajów alkoholu.
Bary są nieodłącznym elementem krajobrazu każdego miasta na całym świecie. Alkohole świata opisują wszelkie rodzaje barów: od pubów w dzielnicach robotniczych, po kapiące od luksusu, zaprojektowane przez najlepszych architektów long bary w pięciogwiazdkowych hotelach. Oczywiście wystrój wnętrza jest ważny,ale najważniejszym elementem baru jest jakość wódek, rumów, rumów, koniaków, brandy i whisky, które są nieodłącznym składnikiem koktajli lub spożywane są w „stanie naturalnym”.
Alkohole świata wprowadzą czytelnika w fascynującą krainę alkoholi, które towarzyszą człowiekowi od tysiącleci. Nadarza się okazja, by zapoznać się z ich historią, często dramatyczną. Autorzy zdradzają też sekrety produkcji ( a często sztuki tajemnej) wszelkich rodzajów trunków, które powstają zarówno w małych rodzinnych wytwórniach, jak i w supernowoczesnych destylariach.
Przejrzysty układ książki pozwala na błyskawiczne zapoznanie się z interesującym rodzajem alkoholu czy koktajlu. Prawie 3000 fotografii doskonale ilustruje kompetentny tekst. Alkohole świata to fascynująca lektura zarówno dla czytelnika amatorsko zajmującego się tą dziedziną, jak i barmanów, którzy potrzebują pogłębionej wiedzy.
Przy pracy nad Alkoholami świata Andre Domine i Armin Faber odwiedzili praktycznie wszystkie zakamarki naszego globu, aby osobiście zapoznać się z tajnikami produkcji najbardziej egzotycznych alkoholi.
Alkohole świata to bogato ilustrowana pozycja o objętości ponad 800 stron, która zawiera wiedzę konieczną do sporządzania wszelkiego rodzaju koktajli. Czytelnik znajdzie tu również przydatne informacje na temat pochodzenia praktycznie wszystkich rodzajów alkoholu.