Luca Cesari
Zostań fanem autora:

Luca Cesari

Autor
Luca Cesari dorastał we włoskim mieście Bolonia w latach 70 XX wieku. Jako dziecko miał nieustanny kontakt z pysznymi daniami kuchni włoskiej, które były przygotowywane przez jego babcię. Pasjonat historii gastronomii. Luca Cesari bada korzenie najwybitniejszych dań pochodzących z Włoch. Stara się ustalić, w jaki sposób narodziły się uwielbiane przez Włochów tortellini czy tagliatelle alla bolognese. Współpracuje z magazynem Gambro Rosso, gdzie redaguje swoją rubrykę. Założyciel bloga ricettestoriche.it.



Kategorie
Literatura faktu

Książki

Historia makaronu w dziesięciu daniach
Historia makaronu w dziesięciu daniach
Luca Cesari

„Rozmowa o kuchni nie jest dziś we Włoszech czynnością ani niewinną, ani pozbawioną ryzyka”. Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawd...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl