Georgeanne Brennan
Zostań fanem autorki:

Georgeanne Brennan

Autorka 2 czytelników
8 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Georgeanne Brennan – dziennikarka i wielokrotnie nagradzana autorka  książek kucharskich. Urodziła się i wychowała w południowej Kalifornii, ukończyła wydział historii na uniwersytecie w San Diego. W 1970 roku wraz z mężem i córką przeprowadziła się do południowej Francji, by w tradycyjny sposób wytwarzać kozie sery, hodować świnie i poznawać tamtejszą kuchnię. Po powrocie do Stanów wraz z Charlotte Glenn założyła firmę Le Marché Seeds, zajmującą się dystrybucją nasion. Wkrótce napisała The New American Vegetable Cookbook (1984, współautorzy Isaac Cronin i  Charlotte Glenn), pierwszą z długiej serii autorskich książek kulinarnych, a w 2007 roku Świnię w Prowansji, opowieść o francuskich smakach i przyjemnościach życia. Jej artykuły regularnie pojawiają się w dziale kulinarnym "The San  Francisco Chronicle" oraz w "Fine Cooking", "Bon Appétit" i "Cooking  Pleasures". Obecnie pracuje nad książką o dorastaniu w Kalifornii w magicznych lat czterdziestych i pięćdziesiątych. Działa również w ruchu Slow Food oraz prowadzi warsztaty kulinarne w Prowansji i Stanach Zjednoczonych.

Książki

Świnia w Prowansji. Dobre jedzenie i proste przyjemności w południowej Francji
Świnia w Prowansji. Dobre jedzenie i proste przyjemności w południowej Francji
Georgeanne Brennan
8/10
Seria: Dolce Vita

Przed czterdziestu laty Georgeanne Brennan, zdobywczyni nagrody Jamesa Bearda, pisarka i miłośniczka kuchni, postanowiła zrealizować swoje marzenie o spokojnym, wiejskim życiu w Prowansji i razem z mę...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl